White Label je WordPress website

White Label je WordPress website

Deel nu:

In sommige gevallen wil je een persoonlijke touch geven aan je WordPress CMS. Dat kan bijvoorbeeld zijn om niet meteen zichtbaar te maken aan je klanten dat ze met WordPress werken. Of je wilt je klanten laten ervaren dat dit CMS speciaal voor hen is ingericht. In zo’n geval kun je je WordPress CMS een eigen identiteit geven met een White Label plugin.

Wat is White Label?

Een White Label houd in dat je een dienst van derden gebruikt, maar dat je door middel van je eigen merk en identiteit het doet voorkomen alsof je het zelf gemaakt hebt.

Als je dit betrekt op het gebruik van WordPress; je maakt gebruik van WordPress, maar je past WordPress dusdanig aan, zodat het lijkt alsof je het CMS zelf heb gemaakt.

De White Label CMS plugin

Je kan zelf, zonder zelf in de code aanpassingen te doen, je WordPress CMS een eigen identiteit geven met de gratis White Label CMS plugin. Hieronder beschrijf ik in een kort overzicht de onderdelen die je met deze plugin kunt aanpassen/vormgeven.

Aanpassen van de inlogpagina

Geef je klant het gevoel dat het CMS speciaal voor hun is gemaakt door de inlogpagina aan te passen. Je kan in plaats van het standaard WordPress logo een ander logo plaatsen. Daarnaast kun je ook een achtergrondafbeelding of een achtergrondkleur instellen. Het is zelfs mogelijk om de kleuren van de loginpanel, de tekst en de knop ‘Inloggen’ aan te passen.

Je eigen logo in kop- en voettekst

Je kan met de plugin in het beheergdeelte het WordPress logo verwijderen die linkboven de pagina staat. Hiervoor kun je in plaats je eigen logo plaatsen in het zij-menu of in de footer van de pagina.

Logo in zijbalk met White Label CMS
Voorbeeld van het beheergedeelte van mijn WordPress CMS met mijn logo in de zijbalk

Het dashboard aanpassen

Het dashboard van je WordPress website bevat standaard deze dashboard widgets:

  • In een oogopslag
  • Eenvoudig een concept maken
  • WordPress evenementen en nieuws
  • Status Sitediagnose

Als ik eerlijk ben heb ik deze widgets nog nooit gebruikt en dat zal je klant waarschijnlijk ook niet doen. White Label CMS kan al deze standaard widgets voor je uitschakelen. Je kan aangeven voor welke rollen je dit wilt uitschakelen (Beheerder, Redacteur, etc).

Een aangepast welkom dashboardpaneel

En gebruik je Elementor of Beaver Builder als pagebuilder, dan heb je nog een leuke feature. Je kan namelijk een je eigen welkomstpaneel ontwerpen met deze pagebuilders. Superhandig als je bijvoorbeeld een instructievideo hebt gemaakt hoe de website te beheren is. Deze zie je dan meteen in het dashboard terug. Ook zou je hier bijvoorbeeld een contactformulier kunnen plaatsen waar de klant support tickets mee kan inschieten, mochten ze een vraag hebben.

Elementor
Beaver Builder

Bepaal welke menu-items zichtbaar zijn voor de klant

Wil je je klant beperken in wat hij of zij kan beheren in het WordPress menu? Dan is het met deze plugin ook mogelijk om menu-items in of uit te schakelen op basis van WordPress gebruikersrollen. Dat kan voor zowel de menu-items links in het dashboard als voor de menu-items die bovenaan in de toolbar staan.

Dit is superhandig en is voor een klant ook extra overzichtelijk en toegankelijk, omdat deze alleen de menu-items in beeld krijgt die belangrijk zijn voor het beheer van de website.

Ook interessant