Press "Enter" to skip to content

Verwijs of redirect Contact Form 7 naar een bedanktpagina

Contact Form 7 is een populaire contactformulier plugin voor WordPress. Met deze plugin, die ook wel met de afkorting WPCF7 genoemd wordt, kun je snel een volledig en professioneel contactformulier op je website maken.

Wat Contact Form 7 tot een populaire plugin maakt, zijn onder andere de flexibiliteit, het kunnen aanmaken van meerdere formulieren en de vele add-ons die ervoor beschikbaar zijn.

De opzet en functionaliteit van de formulieren zijn standaard vrij basis. Als je wat meer wil dan kun je daar op internet veel informatie over vinden.

Zo krijg je bijvoorbeeld bij het verzenden van een contactformulier een standaard AJAX melding die meld dat het formulier succesvol verzonden is. Maar stel dat je na het versturen van het formulier de bezoeker op een bedanktpagina wil laten uitkomen, dan is er iets meer voor nodig, Nou dan heb je geluk, want dat is mogelijk. Het is mogelijk een verwijzing of redirect in te stellen met Contact Form 7.

Contact Form 7 bedankt pagina

Het is vrij makkelijk om een bedanktpagina te koppelen aan een contactformulier. Maak in WordPress eerst een pagina aan met een bedankt melding. Qua tekst kun je bijvoorbeeld gebruiken:

[notification type=”alert-success” close=”false” ]Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op[/notification]

Laat het bericht goed opvallen met bijvoorbeeld groene accenten, zodat de gebruiker direct door heeft dat de aanvraag via het formulier is geslaagd (groen = positief :)).

Publiceer de pagina en kopieer de url van de pagina, bijvoorbeeld: http://www.marcovanderziel.nl/bedankt-pagina/. Nu kunnen we binnen Contact Form 7 de redirect instellen met een stukje javascipt.

Redirect Contact Form 7 naar de bedankt pagina

 1. Open in WordPress het formulier die je wilt laten redirecten na een inzending
 2. Ga bij het formulier naar het tabblad ‘Aanvullende instellingen’ en vul in het tekstveld de volgende code in:
  on_sent_ok: "location = 'http://www.marcovanderziel.nl/bedankt-pagina;"

  redirect-contact-form-7-screen

 3. Klik op Opslaan

Als men nu het formulier invult op uw website wordt men na het succesvol versturen van het formulier doorgestuurd naar uw aangemaakte bedanktpagina.

 

Marco van der Ziel
Marco van der Ziel

View all posts

5 Comments

 1. turionevents turionevents

  TOP! geweldig! Goed en duidelijk beschreven en ik ga het gelijk uitproberen 😀

 2. Ik maakte ook dankbaar gebruik van deze manier om door te verwijzen naar een betaalpagina. Maar ik krijg nu steeds een waarschuwing dat deze manier eind 2017 niet meer mogelijk is. Weet jij een andere oplossing?

  • Hoi Marleen,

   Deze functionaliteit is tot eind van dit jaar inderdaad te gebruiken.
   Zie ook: https://contactform7.com/2017/06/07/on-sent-ok-is-deprecated/
   De functionaliteit kan vanaf volgend jaar geregeld worden met DOM events. Je zou dit dan in functions.php moeten aanpassen in je thema.

   Ik kan je een goede plugin aanraden die iemand geschreven heeft om dit makkelijk op te lossen. Namelijk: https://wordpress.org/plugins/wpcf7-redirect/
   Er komt dan een extra tabblad bij Contact Form 7 waar je makkelijk een bedanktpagina kan selecteren. Deze plugin werkt ook op basis van DOM events.

   Deze plugin is door iemand geschreven mede als oplossing voor de nieuwe functionaliteit.

   Ik zal deze blogpost binnenkort aanpassen met uitleg over de nieuwe manier.

   • Super! Dank je wel! Het werkt heel goed. Wat fijn dat je zo snel reageerde en de juiste oplossing bood.

 3. Thanks, hier was ik naar op zoek!

Geef een reactie