Contact Form 7

Velden automatisch laten invullen in Contact Form 7

Deel nu:

Contact Form 7 is een flexibele en veel gebruikte plugin voor het toevoegen van formulieren op je WordPress website. Er zit ook veel functionaliteit in de plugin waar vaak weinig over bekend is.

Automatisch laten invullen van een tekst veld

Stel je hebt op je website een pagina gemaakt genaamd Diensten en een mooi overzicht gemaakt van de diensten die je aanbied. Onder elke dienst heb je een knop geplaatst met Vraag offerte aan. Deze knop linkt naar je contactpagina met contactformulier. In het contactformulier zit een veld genaamd Onderwerp. Het zou dan mooi zijn dat als dit automatisch kan laten invullen met de dienst die je aanklikt op je Diensten pagina, bijvoorbeeld: Offerte aanvraag Dienst 1

default:get

Je kan de standaard waarde van een veld in Contact Form 7 automatisch laten invullen met de HTTP GET variabele.

Om bij mijn voorbeeld te blijven: je hebt een veld in je contactformulier genaamd “[your-subject]”, waar men het onderwerp kan invullen.

[text your-subject]

Om dit veld automatisch te laten invullen vanaf een andere pagina op je website moet je hier: “default:get” aan toevoegen:

[text your-subject default:get]

Dit veld krijgt nu zijn standaard waarde van de GET variabele met dezelfde naam (your-subject). Je kan dit uitproberen door de URL van de contactpagina aan te vullen met een Query string:

https://www.domeinnaam.nl/contact/?your-subject=Offerte+aanvraag+Dienst+1

Als het goed is wordt het Onderwerp veld nu automatisch ingevuld met: “Offerte aanvraag Dienst 1”.

Deze link kun je nu dus plaatsen op de knop ‘Vraag offerte aan’ bij Dienst 1 op je Diensten pagina. Als iemand vervolgens klik op deze knop dan komen ze op de contactpagina en wordt het Onderwerp veld automatisch ingevuld.

default:post en dafault:post_meta

Naast het default:get kun je ook post informatie meesturen.

Lees meer over het halen van default waardes vanuit de context.

Ook interessant