Press "Enter" to skip to content

K2 Component voor Joomla!

Joomla! is een populair Content Management System (CMS) waarmee je snel en makkelijk een website kunt opzetten. Door middel van artikelen kun je websitepagina’s en nieuwsberichten aanmaken. Hoewel de werking van Joomla goed doordacht is, zijn de mogelijkheden van de artikelen wat spartaans. Vul een titel in en typ je bericht, dat is alles. Het K2 component brengt daar verandering in en stelt je zelfs in staat om met artikelen een catalogus functie te maken.

Artikelen met het K2 Component

K2 is een vervanging voor het gehele artikel systeem van Joomla. Je installeert K2 als een extensie en daarna kun je met één druk op de knop alle Joomla artikelen en categorieën importeren. Het mooie van het K2 component is dat het diverse krachtige toevoegingen geeft aan je artikelen.

Afbeeldingen

Schermafbeelding-2013-02-23-om-14.18.29Je hebt nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om een uitgelichte afbeelding bij je artikel te plaatsen, zoals we dat bijvoorbeeld kennen van WordPress. Deze afbeelding kan in 6 configurabele dimensies worden weergegeven, dus Photoshoppen is niet meer nodig. Daarnaast kun je met het installeren van de extensie Simple Image Gallery Pro van JoomlaWorks een fotogalerij koppelen aan je artikelen.

Media

Met de toevoeging van media kun je bijvoorbeeld een YouTube filmpje koppelen aan je artikel. Voor meer mogelijkheden kun je de gratis plugin AllVideos van JoomlaWorks installeren en bijvoorbeeld ook zelf upgeloade filmpjes streamen.

Extra velden

De toevoeging van ‘Extra velden’ is wat mij betreft één van de handigste extra functionaliteit die het K2 Component biedt. Deze mogelijkheid tot extra velden zit standaard in WordPress, maar miste ik altijd in Joomla. Met extra velden kun je bijvoorbeeld waarden als kleur, maat en prijs aan je artikelen toevoegen. Extra handig voor als je het K2 Component als catalogus module wilt gebruiken.

Bijlages

Met de toevoeging van bijlages kun je bestanden aan je artikel koppelen die gebruikers dan kunnen downloaden. Handig voor bijvoorbeeld PDF’s en/of Word- bestanden.

Categorieën met het K2 Component

Schermafbeelding-2013-02-23-om-15.00.44De categorieën in K2 zijn veel uitgebreider dan de categorieën die Joomla standaard heeft. Bij de categorieën kun je de weergave van je artikelen bepalen. Stel dat je twee categorieën wilt aanmaken op je site, één categorie voor je nieuwsberichten en een categorie voor je producten van je winkel. Het K2 Component stelt de gebruiker in staat om de weergave van elke categorie aan te passen. Je kan de categorie ‘Nieuws’ eruit laten zien als een blog en de categorie ‘Producten’ eruit laten zien als een catalogus.

Social Media

Bij de categorieën kun je ook instellen of er je Sociale Media knoppen bij je artikelen wilt hebben, Zoals Facebook, Twitter en Google+.

Extensies

Met zo veel extra mogelijkheden die Joomla zelf niet ondersteund is K2 een erg populair component aan het worden. Het is daarom logisch dat er ook steeds meer extra extensies verschijnen die gemaakt zijn voor K2. Je vind ze hier: http://getk2.org/extend

Conclusie

Hoewel ik in dit bericht lang niet alle mogelijkheden van K2 heb opgesomd ben ik erg gecharmeerd geraakt van dit component. Joomla is een fantastisch CMS en het K2 Component biedt de juiste mogelijkheden die je tegenwoordig nodig kan hebben.

Download gratis het K2 Component voor Joomla

Marco van der Ziel
Marco van der Ziel

View all posts

Geef een reactie