Press "Enter" to skip to content

Hoe je je foto bij zoekresultaten in Google krijgt

Al een tijdje laat Google bij haar zoekresultaten foto’s zien van de auteurs. Dit wordt door Google ook wel ‘Authorship’ genoemd. Het is erg in het oog springend en verhoogd de kans dat er iemand op je link klikt. Hoe zorg je er nou voor dat je je foto bij zoekresultaten in Google krijgt? Het is heel gemakkelijk!

Het weergeven van een foto bij zoekresultaten bied volgens mij tal van voordelen. Ten eerste trekt je bericht veel meer aandacht omdat mensen visueel ingestelde wezens zijn. Ten tweede geeft het je bericht meer geloofwaardigheid en als laatste stelt het de bezoeker in staat meer over de auteur te weten te komen. Als je namelijk op de foto klikt kom je op de auteur zijn/haar Google+ profiel.

Foto bij zoekresultaten in Google

Hoe werkt het?

Het werkt zo; als Google in een bericht de auteur herkent dan laat ze daar automatisch de foto bij verschijnen aan de hand van een Google+ profiel.
Je zal dus eerst een Google+ account moeten aanmaken.

Hoe doe je dit?

Als je een Google+ account hebt aangemaakt upload dan een mooie foto van jezelf als profielfoto die door de hele wereld gezien mag worden.

1. Bijdrager aan een/je website

Vervolgens moet je in je Google+ account aangeven dat je bijdrager bent aan een website. Ga naar het “Over” gedeelte in je Google+ account en vind het blok met de naam “Links”. Bewerk dit blok en voeg je website toe waar je je berichten plaatst.

Bijdrager aan

2. Toevoegen link naar je Google+ account in <head> van je website

De tweede stap is het toevoegen van een stukje code in het <head> gedeelte van je website. Je geeft door middel van een de volgende code:

<link rel="author" href="https://plus.google.com/[Googleprofielcode]/posts"/>

Je vervangt [Googleprofielcode] door je profielcode die je in de adresbalk bij je profiel ziet. Bij mij wordt dat dan:

<link rel="author" href="https://plus.google.com/101574883485397646123/posts"/>

Als je gebruik maakt van WordPress dan zijn er handige plugins die dit automatisch voor je doen. Met de WordPress SEO by Yoast plugin bijvoorbeeld hoef je alleen je profiel op te geven en plaatst hij de code zelf.

Resultaat testen

Het duurt vaak even voordat de Google bots je website zullen indexeren en je het resultaat laten zien van je foto bij je blog- of nieuwsitems. Daarom heeft Google een handige tool om je authorship te testen. Hou de komende tijd je zoekresultaten in de gaten en je krijgt vanzelf een glimlach op je gezicht als je je foto naast je artikelen ziet staan.

Marco van der Ziel
Marco van der Ziel

View all posts

One Comment

  1. Zeer handig. Ik ben de laatste tijd mijn blogposts aan het optimaliseren voor het sharen via socla media zodat bij facebook, twitter etc. de juiste info en afbeelding komt te staan.

    Zal ik dit ook meteen even toevoegen.

Geef een reactie